المقادير: فرخة كاملة "وزنها حوالي كيلو" 1/2 كوب أرز 1/8 كيلو لحمة مفرومة 1/2 كوب زيت معلقة كبيرة صنوبر معلقة كبيرة فستق أو لوز "اختياري" معلقة كبيرة دقيق معلقة صغيرة ملح معلقة صغيرة قرفة معلقة صغيرة فلفل أسود حبهان مطحون 2 ورقة لاورا
الطريقة:
1- أحضري الفرخة واغسليها كويس، وتبليها بالدقيق ونصف كمية الفلفل الأسود والحبهان المطحون والقرفة. 2- سخني الزيت وحمّري فيه الصنوبر، وبعد كده طلعيه وحطي الفستق أو اللوز وسيبيه يتحمّر وطلعيه. 3- حطي اللحمة المفرومة في نفس الزيت، وضيفي عليها الملح وباقي كمية التوابل اللي عندك، وقلّبيهم مع بعض على النار، وأوّل ما تحسي إن اللحمة استوت ضيفي عليها كوبايتين مية.
6- حطي الفرخة المحشية بالأرز في حلة على النار، وضيفي عليها كوبايتين مية وورق اللاورا، ولما تلاقي المية بتغلي غطي الحلة، وسيبيها على نار هادية لمدة 40 دقيقة.
7- بعد كده حطي الفرخة في صينية الفرن، ودخليها الفرن على درجة حرارة عالية وسيبيها لغاية ما وشها يتحمّر وبعد كده قدميها.. وبالهنا والشفا. lomaa