الطريقة: 1- اغسلي الفرخة ونظفيها كويس، وبعد كده قطعيها إلى نصفين، وتبليها بخليط من الكركم وملعقة كمون والفلفل الأحمر وعصير الليمون وربع كوب زيت والملح والفلفل وسيبيها في الخليط ده لمدة ساعتين علشان تتبل كويس.
2- هاتي الأرز واغسليه كويس، وبعد كده انقعيه في المية لمدة نص ساعة.. وبعد كده صفيه وحطيه في صينية فرن وضيفي إليه باقي الزيت ودوّبي مكعب مرقة الدجاج في كوب مية وضيفيه إلى الأرز.
3- ضيفي الحبهان المطحون والكزبرة والقرنفل والقرفة وملعقة كمون والملح، وقلبيهم مع الأرز، وبعد كده غطي الصينية بورق فويل، واعملي ثقوب في الورق باستخدام الشوكة.
4- هاتي الفرخة، وحطيها على الورق الفويل المغطى به الأرز وبعد كده غطي الفراخ مع الصينية بورق الفويل كويس.
5- سخني الفرن على درجة حرارة عالية، ودخلي الصينية الفرن لمدة ساعتين.. وبعد كده خرجيها من الفرن وشيلي ورق الفويل، ودخلي الصينية تاني علشان الفرخة تحمر.
6- بعد ما تلاقي الفرخة احمرت خرجي الصينية من الفرن، وحطي الأرز الأبيض في طبق التقديم ومن فوقه حطي الفرخة.