1/2 كيلو لحمة بتلو مقطعاً قطعاً صغيرة 1/2 2 كوب فريك بصلة متوسطة مقطعة قطعاً صغيرة جداً 2 ملعقة كبيرة زبدة حبهان ملح وفلفل
الطريقة: 1- اغسلي الفريك كويس، وبعد كده حطيه في المصفاة علشان يصفي المية اللي فيه.
2- سخني ملعقة زبدة في إناء متوسط فوق نار متوسطة وضيفي إليها البصلة ومكعبات اللحمة، وسيبيهم مع بعض على النار لمدة 20 دقيقة مع التقليب، بعد كده ضيفي إليها 1/2 كوب ماء والحبهان والملح والفلفل، وسيبيها على النار لمدة 20 دقيقة.
3- بعد مرور العشرين دقيقة ضيفي إليها الفريك وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم كمية من المية تغطي اللحمة والفريك، وسيبيهم لغاية ما الفريك يتشرب المية.
4- هاتي صينية فرن، وحطي فيها اللحمة والفريك، وضيفي إليهم ملعقة زبدة من على الوش، ودخلي الصينية الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن وشها احمرّ طلعيها.