اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ... نسيت اصورها مخصوصا لشوربه الدجاج... المهم ... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق .. وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه .. بس انا لا احب الا الطبخ بتاع جدتى وولدتى بعمل كل حاجة بايدى .. بس بصراحة بلبس جوينتى خفيف للنظافه.. المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكو***ه... ونقوم بطحنهم مع بعض .. وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ... لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ... وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق .. ام الك***ه والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس .. ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده .. وبالهنا والشفا ..