اغسلي العدس واغليه وشيلي الريم اللي على الوش وسيبيه على نار متوسطة
1- في نفس المكان اللي هنسوي فيه الرز 2- نحمر البصل اللي هنحطه على وش الكشري 3- نطلعه من الحلة ونحطه على ورق المطبخ علشان ينشف من الزيت ويقرمش
1- في نفس الزيت المتبقي من البصل نحط الشعيرية ونقلبها لحد ما لونها يكون ذهبي وبعد كده حطي العدس المسلوق 2- حطي الرز بعد ما تكوني غسلتيه وصفتيه من الميه 3- قلبي شوية العدس والرز والشعيرية 4- حطي الملح وحطي الميه 5- خلاص كده الرز استوى
دي علب الصلصة اللي انا استعملتها 1- ابشري البصل والثوم بشر ناعم وقلبيهم على النار مع الزيت 2- ضيفي الصلصة وقلبي وبعد كده حطي خل وميه 3- لما تقرب تتسبك حطي ملح وفلفل وكزبرة وقلبيهم وسيبيه على نار هادية لحد ما تتسبك على الاخر