This is one of those wonderful dishes that improves with keeping
المكونات/6 ملاعق كبيرة زيت الزيتون 4 البصل، مقطعة إلى شرائح رقيقة 2 ملعقة كبيرة مفرومة فرما ناعما جذر الزنجبيل الطازج 2KG الكتف الضأن الخالية من العظم، مقطعة إلى قطع 5CM 4 ملعقة شاي كمون 2 ملعقة شاي فلفل أحمر وكزبرة 2 العصي القرفة 700g البطاطا الحلوة، مقطعة إلى قطع 850ml passata طريقة طريقة اعدادطاجناللحمة مع الخضار ، Lambtaginewithdates&sweetpotatoes تسخين الزيت في مقلاة كبيرة عميقة. إضافة البصل ويقلى حتى يلين، حوالي 5 دقائق. حركت في الزنجبيل، إضافة اللحوم على دفعات، ، ضع في التوابل وعيدان القرفة، ثم يطهىالى ان تستوي اللحمة. إضافة passata والمياه 800ml، ثم جعل ليغلي مع التحريك. ثم تغطى وتترك على نار خفيفة لساعة ½ 1، إضافة البطاطا الحلوة ويقلب جيدا، وتغطي مرة أخرى، ثم يطهى لمدة 20 دقائق أو حتى البطاطا طرية فقط. . تذوق وإضافة المزيد من التوابل إذا لزم الأمر.
Heat the oil in a large, deep pan. Add the onions, then gently fry until softened, about 5 mins. Stir in the ginger, add the meat in batches, then fry on all sides until lightly coloured. Return all the meat to the pan, stir in the es and cinnamon sticks, then cook for 1 min. Add the passata and 800ml water, then bring to the boil, stirring. Season well, then cover and simmer for 1½ hrs, until the Lamb is tender. Add the sweet potatoes, stir well, cover again, then cook for 20 mins or until the potatoes are just tender. Stir in the dates and heat through for 5 mins. Taste and add more seasoning if necessary. To serve, spoon the tagine into a serving dish and scatter with the almonds and coriander. طريقة اعدادطاجناللحمة مع الخضار ، Lambtaginewithdates&sweet potatoes