4 ملعقة كبيرة زيت نباتي 25G الزبدة 4 البصل، المفروم تقريبا 6 ملاعق كبيرة معجون الدجاج تيكا ماسالا 2 الفلفل الأحمر، مقطعة إلى قطع 8 صدور الدجاج بدون جلد، مقطعة إلى مكعبات 2.5cm 2 × 400g الطماطم المفروم 4 ملاعق كبيرة معجون الطماطم 2-3 ملعقة صغيرة صلصة المانجو 150ML كريم مزدوجة الزبادي الطبيعي 150ML الكزبرة المفرومة، طبق دجاج تكا ماسالابالصور،طريقة عمل دجاج تكا ماسالا ، Chicken tikka masala طريقة
تسخين الزيت والزبدة في طبق ، ثم يضاف البصل وقليل من الملح. يطهى لمدة 15-20 دقيقة حتى تصبح طرية وذهبية. إضافة معجون الفلفل ثم يطهى لمدة 5 دقائق ضع التوابل. أضيفي الدجاج ويقلب جيدا . يطهى لمدة 2 دقيقة، ثم تقلب في معجون الطماطم، والمياه 200ML. تغطية مع غطاء ويترك على نار خفيفة لمدة 15 دقائق ، حتى ينضج الدجاج كليا. إزالة الغطاء، اضف كريم المانجو، والزبادي الصلصة، و أوراق الكزبرة ويقدم الطبق مع الأرز البسمتي والخبز نان. طبق دجاج تكا ماسالابالصور،طريقة عمل دجاج تكا ماسالا ، Chicken tikka masala
Ingredients
4 tbsp vegetable oil 25g butter 4 onions , roughly chopped 6 tbsp Chicken tikka masala paste (use shop-bought or make your own - see recipe, below) 2 red peppers , deseeded and cut into chunks 8 boneless, skinless Chicken breasts , cut into 2.5cm cubes
Heat the oil and butter in a large, lidded casserole on the hob, then add the onions and a pinch of salt. Cook for 15-20 mins until soft and golden. Add the paste and peppers, then cook for 5 mins more to cook out the rawness of the es. Add the Chicken and stir well to coat in the paste. Cook for 2 mins, then tip in the tomatoes, purée and 200ml water. Cover with a lid and gently simmer for 15 mins, stirring occasionally, until the Chicken is cooked through. Remove the lid, stir through the mango chutney, cream and yogurt, then gently warm through. Season, then set aside whatever you want to freeze (see tips, below). Scatter the rest with coriander leaves and serve with basmati rice and naan bread. طبق دجاج تكا ماسالابالصور،طريقة عمل دجاج تكا ماسالا ، Chicken tikka masala