المقادير: 1 فرخة 1 كيلو مكرونة قلم 6 حبات بصل فلفل ملح سكر كيلو طماطم12 4 ىحبات فلفل اخضر
طريقة التحضير: الفرخة نقطعها اربع اجزاء نصف نسلقة ونصف نضعة فى الصنية بعد كدة نقطع اربع طماطم شراح و نضرب فى الخلاط 4 بصل ونضع عليهم الفلفل الملح حسب الرغبة مع معلقين سكر صغيرة الفلفل الاخضر نقطعة الى نصفين نجيب النص الى نضعة فى الفرن نخلط الطاطم مع البصل مع الفلفل مع السكر والملح ونضعة على الفراخ والفلفل الاخضروربع كوب ماء ونضعة فى الفرن حتى تتشرب الماء كدة خلصنا الفراخ والنصف المسلوق نبقى نقلية عادى فى الزيت نيجى لطريقة عمل مكرونة فرن نضرب بقيت الطماطم فى الخلاط نجيب صنية ونقطع بصلتين شرائح نحمر البصل ثم نضع الية الطماطم الى ضربناها فى الخلاط وملح وفلفل حسب الرغبة نخليها على النار لحد ما الطماطم تتسبك نجيب شوربة الفراخ ونضعها فى الصنية ونضع المكرونة نغطيها بالشوربة وقلبيها كويس وبعدين تحطيها فى الفرن الفراخ الى فى الفرن هيبقى فيها صوص وقت الاكل حطوها على المكرونة وبالهنا والشفا