كلنا بنشتري الطحينه الخام فى برطمانات من السوبرماركت واحيانا ثمنها بيغلى واحيانا بنكون محتاجنها بس ماهى متوفره فى البيت،،، الحين ممكن نسويها فى البيت و بأقل التكاليف وكل المكونات متوفره فى مطبخك تعالوانعمل طحينة احسن من هده،،على الاقل سوف تكون خالية من الماد الحافظة
طريقة العمل: 1- يوضع السمسم فى مقلايه بدون اى مواد دهنية ليتحمص او فى صنية فى الفرن وفى الحالتين لابد من التقليب المستمر. 2-بعد تحميص السمسم نضع كافة المكونات فى الخلاص(الميكسر)على الدرجه الهادية. 3- بعد امتزاج المكونات جدا توضع فى برطمان و يحفظ فى دولاب المطبخ او الثلاجة ولكن لابد من التأكد ان البطمان ناشف جدا.
طـــــــريقة العمل: 1- تقليب كل المكونات هده مع بعض كي يمتزج تماما 2- ممكن إضافة قليل من الهيل او القرفه الناعمان حسب الزوق 3- ممكن ايضا إضافة الحمص المسلوق جيدا و زيت الزيتوت