2 كيلو دقيق (انا بعمله بدقيق ابيض وممكن تعمليه باسمر) 50 قرش خميرة بيرة ماء دافئ الطريقة ندفى الماء ثم نفك الخميرة بمعلقة سكر كبيرة ثم نضع شوية ماء دافئ ونتركها شوية ونكون ناخلين الدقيق كويس ونحط عليه القليل من الملح ثم نضع الماء الدافى على الدقيق ثم نضع الخميرة ونعجن كويس حتى تتماسك العجينة ومتلزقش فى ايدينا ونتركها لمدة نصف ساعة فى مكان دافئ ثم نقطعها كور متوسطة
على ترابيزة مفرود عليها النخالة او الردة ثم نتركها لمدة نصف ساعة تانية ثم نفرد العيش كويس باليد او النشابة مسخنين الفرن كويس اوى (العين والشواية )مع بعض ونضع الرغيف وما شاء الله افرحى بانتفاخ العيش