كيلو ريش بتلو أو ضاني بصلة كبيرة مقطعة شرائح ثمرة فلفل أخضر صغيرة مقطعة قطع صغيرة 2 معلقة كبيرة عصير ليمون 1/2 كوب بسلة 3 ثمرات جزر 3 ثمرات بطاطس حزمة روزماري معلقة كبيرة بهارات 1/2 كوب مية مغلية
الطريقة:
1- قطّعي أوراق الروزماري، واخلطيها بالفلفل الأخضر وعصير الليمون والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس وضيفي إليهم الريش وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم لمدة 3 ساعات علشان اللحمة تتبل كويس.
2- بعد مرور الـ 3 ساعات هاتي صينية الفرن وحطي فيها شرائح البصل ورصي من فوقها الريش، وضيفي ليهم باقي الخليط السابق اللي إنت عملتيه.
3- حطي الصينية على نار متوسطة، وسيبيها لغاية ما اللحمة تخرّج المية الموجودة فيها وتشربها تاني مع التقليب من وقت للتاني.
4- لما تلاقي اللحمة شربت المية بتاعتها ضيفي ليها المية مغلية وغطي الصينية وسيبيها على النار لمدة ساعة ونص كمان أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة استوت.
5- بعد مرور ساعة من وجود اللحمة على النار اسلقي البسلة وقطّعي الجزر والبطاطس لقطع كبيرة، وضيفيهم إلى اللحمة بعد ساعة من مدة طهي اللحمة سيبيهم على النار لغاية ما الاتنين يستووا.
6- بعد ما اللحمة والخضار يستووا اغرفيهم في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده تعملي طبق رز أبيض أو طبق مكرونة.