2 كوب أرز 1/ 4 كيلو كبدة بتلو مقطّعة قطع صغيرة 1/ 4 كيلو كلاوي مقطّعة قطع صغيرة 1/ 4 كيلو قلوب مقطّعة قطع صغيرة ملعقة كبيرة معجون طماطم 1/ 2 كيلو لحمة مفرومة 2 ملعقة صغيرة سكر 4 ملعقة كبيرة سمن 3 ثمرات بصل مفروم ملعقة صغيرة قرفة ملح وفلفل أسود 3 كوب شوربة 3 فص ثوم بهارات قرنفل
الطريقة: 1- اغسلي الكبد والكلاوي والقلوب كويس، وبعد كده حطيهم في حلة على النار، وضيفي معاهم السمنة واللحمة والمفرومة، وشوّحيهم كلهم مع بعض على النار.
2- ضيفي نصف كمية البصل على الخليط، وبعد كده ضيفي الثوم، وكوب شوربة، وتبّليهم بالملح والفلفل، وسيبيهم على النار، لغاية ما تحسي إن كل المكونات استوت.
3- هاتي حلة تانية وحطّي فيها السكر، وسيبيه يسيح على نار هادية لغاية ما يتحوّل لكراميل، وبعد كده ضيفي عليه باقي البصل وصلصة الطماطم وملعقتين سمنة، وضيفي معاهم القرفة والقرنفل والبهارات.
4- ضيفي الأرز على الخليط السابق، وقلّبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي عليهم باقي الشوربة وسيبيهم يغلوا، وبعد كده غطّي الحلة، وقلّلي درجة الحرارة، وسيبيهم لغاية ما يستوي يعني تقريبا لمدة 20 دقيقة.
5- اغرفي الأرز في طبق التقديم، وحطّي على الوش خليط الكبد والكلاوي واللحمة المفرومة.. وبالهنا والشفا.