مقادير صلصة البشاميل .... نص كيلو لبن+بيضة+كوب دقيق(بحب البشاميل تقيل وكتير)+كوب زبدة +ربع كوب زيت+ملح وفلفل
الطريقة الاول هنعصج اللحمة هنشوح اللحمة المفرومة ونبشر عليها بصلة ونحط ملح وفلفل ومرقة دجاج وبعدين نبشر الطماطم ونسيبها على النار الى ان تتعصج .. وبعدين هنسلق الخضار لوحدة ونحط علية مرقة دجاج بردة انا مبحبش الشوربة فى الاكل كتير عشان ميبقاش تقيل عالمعدة حسب رغبتكوا ممكن تحطوا شوربة.. نيجى بقى لعمل البشاميل هنقدح الزبدة مع الزيت ونحمر فية الدقيق مع التقليب ونحط اللبن علية والملح والفلفل مع التقليييب المستمر عشان الدقيق مش يكلكع شوفى انتى عايزة البشاميل سمكة اد اية مع التقليب واقفلى علية ................
مرحلة رص الصينية
هنجيب صينية وندهنها بشوية زبدة نضع نص كمية المكرونة وعليها شوية بشاميل ثم نضع عليها الخضار المسلوق ثم اللحم المفروم فوقية ثم قليل من البشاميل ثم باقى المكرونة ثم باقى البشاميل ثم بيضة عالوش