الدجاج المقرمش ورقائق كبيرة لتغذية حشد من الناس، Crispy chicken and chips are great for feeding a crowd, simply kick back, enjoy and relax
المكونات
8 أفخاذ الدجاج بدون جلد 200ML الحليب 200G طحين قرصة كبيرة الفلفل الفلفل الحلو والكركم 6-8 ملعقة كبيرة زيت الفول السوداني الخردل والفلفل الحلو طريقة
يسخن الفرن إلى 200C/180C / . وضع الدجاج في وعاء ويسكب على الحليب. ضع الطحين والتوابل في كيس من البلاستيك كبيرة وإضافة قليل من الملح و الفلفل. تسخين نصف الزيت في مقلاة كبيرة. تأخذ نصف من الدجاج من الحليب، غمس الدجاج في الخلطة . انخفاض القطع في الزيت ويقلى على كل جانب حتى تصبح ذهبية اللون وهشة - تخبز لمدة 30 دقيقة حتى ينضج - Ingredients
8 skinless chicken thighs 8 skinless chicken drumsticks 200ml milk 200g self-raising flour large pinch each paprika , turmeric and cayenne pepper 6-8 tbsp groundnut oil
Heat oven to 200C/180C fan/gas 6. Put the chicken in a bowl and pour over the milk. Tip the flour and es into a large plastic bag and add a large pinch of salt and a good grinding of pepper. Heat half the oil in a large frying pan. Take half of the chicken out of the milk, shake off any excess and put in the bag of seasoned flour. Hold the top closed and shake well. Lift the pieces out and shake off any excess, but don't do this too hard or you'll end up with no coating. Lower the pieces into the oil and fry on each side until golden and crisp - don't overdo it as the chicken is being baked next and will brown further. Use tongs to turn the chicken and try not to tear the coating. Transfer to a rack set in a roasting tin. Repeat with the rest of the chicken. Bake for 30 mins until cooked - check one drumstick and one thigh with a skewer - cook for longer if you need to