ارز البشاميل,طرقةعملالارز بالبشاميل صباحكم/مساكم خير حبايب منتدى حياة حضرتلكم اليوم اكلة بتمنى تعجبكم حبايبى اترككم مع الاكلة
الارز : اغسلى نص كيلو ارز وقلبيه على النار فى مادة دهنية ، لمدة 5 دقائق ثم ضعى 2 كوب ماء وشوية ملح واتركيه حتى يستوى ويشرب كل الماء . الفراخ : ضعى نص كيلو فراخ مفرومه على النار وقطعى علية بصله وفلفل رومى الوان ( اخضر ، احمر ، اصفر ) وتبليها بملح وفلفل وزعتر واى نوع توابل تفضلية ويترك حتى ينضج . البشاميل : ضعى دقيق مع الزيت على النار وقلبية خمس دقائق ثم اضيفى الحليب مع استمرار التفليب واضيفى مكعب مرقة خضار . ضعى نصف كمية الارز فى صينية ثم ضعى الفراخ المفرومه ، ثم ضعى باقى كمية الارز رشى البشاميل على الوجه ثم رشى علية شوية جبنه بارميزان وحبه طماطم جامدة مفرومه ومتبله بملح وفلفل وزعتر ( وليمون حسب الرغبة ) تدخل الفرن مدة ثلث ساعة .ثم تشغلى عليها الشواية خمس دقائق . وبالف هنا وشفا... خلى بالك من صوابعك