2 كوب أرز مغسول 2 بصلة صغيرة 1/2 كيلو فراخ بانيه كوب بسلة ملعقة صغيرة زنجبيل ملح وفلفل زبدة
الطريقة: 1- اغسلي البانيه وانقعيه في مية بها ملح وليمون، وسيبيه لمدة 10 دقائق، وبعد كده قطّعيه لقطع صغيّرة.
2- شوّحي البصل في الزبدة لغاية ما لونه يبقى ذهبي، وبعد كده ضيفي عليه الزنجبيل، وقطع الفراخ والملح والفلفل والبسلة وقلّبيهم كلهم مع بعض، وبعد كده ضيفي عليهم شوية مية وسيبيهم لمدة 10 دقايق أو لغاية ما يغلوا.
3- بعد كده ضيفي الأرز، وزوّدي كمية المية بحيث تغطي سطح الأرز، وسيبيهم يغلوا على النار، وبعد كده وطي النار عليه وسيبيه لغاية ما الأرز يتشرّب.