1/4 كيلو جمبري متوسط الحجم 1/2 كيلو سمك فيليه مقطع مكعبات 1/2 كيلو كاليماري "سبيط" بدون الأرجل والرأس بصلة كبيرة الحجم 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة 2 ملعقة كبيرة ريحان طازج ومفروم 5 فصوص ثوم ملعقة صغيرة كمون ملعقة صغيرة بهارات السمك ثمرة فلفل أخضر مقطعة لمكعبات صغيرة
الطريقة: 1- اخلطي الثوم مع البصل مع الفلفل الأخضر والبقدونس والريحان في الكبة واضربيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي إليهم الملح والفلفل والكمون وبهارات السمك وعصير الليمون والزيت وقلبيهم كلهم مع بعض.
2- اغسلي الجمبري والسمك والكاليماري كويس، وبعد كده قطعي الكاليماري والسمك لمكعبات متوسطة الحجم، وبعد كده ضيفي إليهم الخليط السابق اللي أنتِ عملتيه، وقلبيهم مع بعض، وسيبيه لمدة ساعتين علشان السمك والجمبرى والكاليماري يتّبل.
3- بعد مرور ساعتين هاتي الأسياخ الخاصة بالشواء اللي عندك سواء المعدنية أو الخشبية، وابدأي في رص قطع الجمبري والكاليماري والسمك فيها؛ بحيث أنها تكون قطعة جمبري وقطعة سمك وقطعة كاليماري.
4- شغّلي الشواية اللي عندك سواء الفحم أو الكهرباء، وحطي عليها الأسياخ مع مراعاة التقليب من وقت للتاني لغاية ما كل حاجة تستوي.