2- أحضري طبق كبير وحطي فيه اللحمة وضيفي إليها جزءا من الخليط السابق وقلبيهم كويس مع بعض علشان اللحمة تتبل كويس، وأحضري طبق تاني وحطي فيه الخضار اللي عندك كله، وضيفي إليه باقي الخليط وسيبهم مع بعض لمدة ساعة علشان الخضار هو كمان يتبل كويس.
3- سخني الشواية اللي عندك وشغليها على درجة حرارة متوسطة.
4- أحضري أسياخ الشوي "الحديد" أو أسياخ الخل "الخشب"، وابدئي حطي الخضار مع اللحمة في السيخ ده، عن طريق إنك تحطي مكعب لحم ووراه شريحة خضار لغاية ما السيخ يخلص، خذي بالك من إنك لو هتستخدمي أسياخ الخل المصنوعة من الخشب يبقى لازم تغلّفي الأجزاء اللي ما فيهاش خضار بورق الفويل علشان ما تتحرقش من الشوي.
5- ابدئي اشوي الكباب بتاعك على الشواية اللي إنتِ كنتِ مسخناها قبل كده وسيبيه على الشواية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة احمرت واستوت مع مراعاة التقليب من وقت للتاني.
6- بعد ما يستوي طلعيه من الشواية وحطيه الساندويتشات ورشي عليه من فوق البقدونس، ممكن كمان تقدمي ساندويتشات جبنة رومي... وبألف هنا وشفا.
الطريقة: 1- أحضري البيض واكسريه في إناء عميق وضيفي إليه السكر والفانيليا واضربيهم مع بعض "بالمضرب الكهربائي" لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخليط ده بقى عامل زي الكريمة.
2- بعد كده أحضري الدقيق والبيكنج بودر وضيفيهم لبعض، ولو عايزة تعملي كيكة بالشيكولاتة ممكن إنك تضيفي إليهم "الكاكاو".
3- ضيفي الدقيق والبيكنج بودر بالتدريج إلى البيض والسكر وقلبيهم مع بعض كويس باستخدام معلقة خشب بس خدي بالك إن التقليب يكون بهدوء.
4- بعد كده أحضري قالب كيك على شكل قلب، وادهني القاع والجوانب بشوية سمنة ورشي رشة صغيرة من الدقيق علشان الكيكة ما تلزقش منك في الصينية وبعد كده صبي خليط الكيكة فيها.
5- شغلي الفرن لمدة 5 دقائق، وبعد كده أدخلي صينية الكيكة الفرن وخلي درجة الحرارة متوسطة وسيبيها لمدة 40 دقيقة أو لغاية ما تلاقي وشها أحمر.
6- ولو عايزة تتأكدي من إن الكيكة استوت من جوه يبقى ممكن إنك تجيبي سكينة نظيفة وتحطيها في وسط الكيكة، لو خرجت السكينة نضيفة زي ما هي يبقى كده الكيكة استوت من جوه، لكن لو خرجت وفيها أي حاجة يبقى الكيكة ما ستوتش.. بعد ما تستوي الكيكة خرجيها من الفرن وسيبيها شوية لغاية ما تبرد علشان تقدري إنك تنقليها في صينية تانية مستديرة، وخدي بالك وإنتِ بتنقليها إنك تحطيها على وشها بحيث تبقى الناحية اللي تحت فوق واللي فوق تحت.
الطريقة: 1- أخرجي الزبدة من الثلاجة وسيبيها لمدة نصف ساعة علشان لما تيجي تستعمليها تلاقيها سايحة شوية.
2- أحضري طبقا عميقا، وحطي فيه اللبن البارد وبعد كده ضيفي إليه علبة بودرة "الكريم شانتيه" واضربيهم مع بعض كويس بالمضرب الكهربائي، لمدة عشر دقائق وبعد كده حطي الكريم شانتيه في الفريزر.
3- أحضري الكيكة وقسميها باستخدام سكينة الحلويات إلى طبقتين، وخدي الطبقة الأولى وحطيها على صينية تانية ورشي عليها ماء الكمبوت.. وعلى سطح النصف التاني من الكيكة هتفردي طبقة من الزبدة بعد كده طبقة مربى "أي نوع مربى عندك" بعد كده ضمي الجزأين على بعض.
4- أحضري الكريم شانتيه وغطي الكيكة كلها بيه باستخدام ضهر المعلقة.. وأحضري القمع وحطي فيه كريم شانتيه وزوّقي الأطراف، وعلى فكرة ممكن إنك تحطي على الجوانب جوز الهند والمكسرات المفرومة اللي عندك.
5- بعد كده أحضري أي نوع فاكهة عندك "فراولة أو تفاح أو أناناس" وقطعيهم إلى شرائح أو قطع وزوّقي سطح التورتة بالشكل اللي إنتِ تحبيه، بعد كده حطيها في الثلاجة لمدة نص ساعة.. وبألف هنا وشفا.