المقادير: • نص كيلو مكرونة اسباجيتي. • نص كيلو صدور فراخ مخلية. • 2/1مكعب مرقة دجاج. • 3 فصوص ثوم مدقوق. • 3 معالق كبيرة زيت عباد الشمس. • 4 معالق كبيرة من عصير الليمون. • 2 معلقة كبيرة جبنة رومي مبشورة. • 2 معلقة صغيرة روزماري طازج، أو معلقة صغيرة روزماري جاف. • 2 معلقة كبيرة بقدونس مقطع قطع صغيرة. • ملح وفلفل.
الطريقة: 1- اسلقي المكرونة وصفّيها من الميه وسبيها في المصفاة، وضيفي إليها معلقة كبيرة زيت وقلبيهم كويس؛ وده علشان المكرونة ما تلزقش في بعضها.
2- بعد كده أحضري قطع الفراخ واغسليها كويس، وبعد كده قطعيها إلى مربعات متوسطة الحجم.
3- سخني الزيت في حلة متوسطة، وبعد كده ضيفي إليه الثوم والروزماري وقلبيهم مع بعض لمدة دقيقة، بعد كده ضيفي إليهم الفراخ وحمّريها فيهم لغاية ما لونها يبقى ذهبي.
4- بعد كده ضيفي لها مرقة الدجاج وعصير الليمون، وقلبيهم مع بعض لغاية ما تقل كمية السائل إلى النصف.
5- وفي الآخر ضيفي المكرونة الاسباجتي والبقدونس والملح والفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض.. وبعد ربع ساعة شيليهم من على النار وحطيهم في طبق التقديم، ومن على الوش رشي الجبنة.. و"بالهنا والشفا".